טופס 4

אם לרגע חשבתם שסיימתם את השיפוץ של הבית או בניית הבניין ובזה נגמר הכאב ראש, אז טעיתם בגדול. לאחר סיום שיפוץ (במידה והשיפוץ דורש זאת) או בנייה, מתחיל הליך בירוקרטי מעצבן במיוחד שבסופו מקבלים אישור מיוחד אשר נקרא טופס 4.

 

טופס 4 מה זה?

אז מה זה טופס 4 ולמה הוא כל כך חשוב בזמן של שיפוץ בית פרטי או בנייה ושיפוץ של בניין. אז בגדול טופס 4 הוא בעצם אישור על סיום הבניה או השיפוץ (במקרים מאד מסויימים דרוש טופס 4 על שיפוץ בית) ומתן אישור אכלוס המבנה על ידי דיירים. טופס 4 הינו אישור כתוב אשר בוצעו כל הביקורות והחיבורים לרשתות הדרושות כגון חברת החשמל, חברת המים המקומית וחברת בזק. יש לשים לב שעומדים בכל מה שנקבע בתוך היתר בניה אשר ניתן לפני תחילת הבניה אחרת לא תוכלו לקבל טופס 4, תקבלו אותו רק לאחר תיקון כל התקלות.

 

איך לקבל טופס 4

על מנת שתוכלו לקבל את הטופס 4 הנחשק עליכם לעמוד במספר לא קטן של קריטריונים ודרישות. רק לאחר עמידה בכל הדרישות (והצגתם כמובן) תוכלו להגיש בקשה לקבלת טופס 4. הדרישות והקריטריונים הם

 

  • עמידה בהיתר בניה – כל היתר בניה מפרט מה מותר לעשות. אי עמידה בפירוט זה ימנע קבלת טופס 4.
  • אישור על התאמה של המבנה להיתר על ידי אדריכל. האדריכל מתחייב וחותם שלא בוצעו שום שינויים למה שניתן בהיתר הבניה.
  •  פינוי מבנים זמניים – אישור המעיד על פינוי כל המבנים הזמניים אשר הוקמו באתר בזמן הבנייה.
  • אישור מדידת שטח – אישור הניתן על ידי מודד מוסמך המעיד שהמבנה עומד בקריטריונים אשר ניתנו בהיתר הבניה.
  • אישור גז – חברת הגז צריכה לבדוק ולאשר שמערכת הגז בנויה כראוי ומתאימה לשימוש.
  • אישור כיבוי אש – ניתן על ידי מכבי אש ומאשר שהמבנה בטיחותי מפני אש ועומד בכל התקנים הדרושים.
  • אישור מהנדס – קבלת חתימה של מהנדס שהמבנה תקין מבחינה הנדסית.
  • בדיקה של תקינות שלד ובטון המבנה.
  • אטימות המרחבים המוגנים – אישור של מכון התקנים וקבלת תעודה.
  • אינסטלציה וניקוז – אישור הקבלן שהמערכות בוצעו בהתאם לתקן הדרוש.

 

כל האישורים הנ"ל באים להוכיח שהמבנה עצמו ראוי למגורים, בטיחותי לדיירים ועומד בכל הקריטריונים אשר ניתנו בהיתר הבניה הספציפי למבנה.

 

מה השלב הבא?

לאחר איסוף כל האישורים אנו ניגשים לוועדה המקומית לתכנון ובניה ומגישים להם את האישורים. לאחר מכן הוועדה שולחת נציג אשר בודק את כל האישורים הנ"ל. בדיקת הנציג הינה בדיקה קפדנית ביותר אשר בודקת כל פרט ופרט ומנסה למצוא תקלות ובעיות. במידה ונמצאו תקלות מומלץ ורצוי להתייעץ עם איש מקצוע על מנת להגיע לתוצאה הרצויה ולתיקון התקלות בדרך הטובה ביותר והמהירה ביותר.
אם ומדובר בתקלות בנייה, יש לדבר עם הקבלן המבצע ולדאוג לתיקון התקלות על ידיו.

 

כמה זמן לוקח עד לקבלת טופס 4?

אם הייתה לזה תשובה קבועה היינו שמחים מאד, אבל לצערנו כל מקרה הוא לגופו והזמנים משתנים בכל בקשה. במידה ונציג הוועדה אישר את כל האישורים ללא תקלות כלל (שזה המקרה האידיאלי) אז אפשר להגיד שמדובר על משך של שבוע לשבועיים, אך אם ויש תקלות כמובן שהזמן יתארך עד לתיקון כל הפרמטרים שצריך.
לאחר מכן, דורש הטופס 4 יקבל טופס נוסף אשר יצריך אותו לעבור בכל משרדי הרשויות הרלוונטיות (הרשויות המקומיות כמובן) אשר יחתמו לו שהמבנה עמיד ועומד בכל הקריטריונים הרלוונטיים להם. לאחר קבלת האישור מכל מחלקה ניתן לחבר את המבנה לתשתיות השונות.
טופס 4 ניתן על ידי הוועדה לתכנון ובנייה וישנם 3 אנשים אשר רשאים לחתום עליו

 

  • יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה.
  • יו"ר וועדת המשנה המקומית לתכנון ובנייה.
  • מהנדס העיר.

 

איך נראה טופס 4

טופס 4 הוא בסך הכל דף 4A אשר מאשר חיבור התשתיות השונות למבנה ומפרט את בעל הטופס (מבקש האישור) ומציג את האישור הסופי של הוועדה המקומית לתכנון ובניה להמשך ביצוע עבודה.

 

מה ההשלכות של בית ללא טופס 4

חיבור חשמל קבוע ללא טופס 4 וכניסה לבית ללא אישור וקבלת טופס 4 היא עברה על החוק. כמובן שיש עונש על אכלוס ללא טופס 4 וברוב המקרים ה"ענישה" תהיה אחת משתי אופציות.
הראשונה היא ניתוק החשמל מהמבנה עד למתן אישור סופי. השניה היא עצירת המשך הבניה עד להודעה אחרת. לכן עדיף לא לשחק "משחקים" מיותרים ולחכות לקבלת האישור הסופי ולא משנה כמה זמן זה ייקח.

 

משרד אדריכלים להוצאת טופס 4

משרד אדריכלות ועיצוב פנים זוהר לבנון מזמין אתכם ליצור קשר בכל הנוגע להוצאת טופס 4.
אנו בעלי נסיון רב בליווי לקוחות בהוצאת אישורי טופס 4 ונדאג לתת לכם את השירות הטוב ביותר עד לקבלת האישור הסופי.

 

לייעוץ וליווי מקצועי
תאמו פגישה ללא התחייבות
בואו נדבר